Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Mrkvový koláč

Ingredience:

Doba přípravy:

50 minut

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Mrkev oloupeme, najemno nastrouháme a přesuneme ji do mísy, do které přilijeme mandlové mléko, přisypeme lněná semínko a přidáme ovesné vločky. Všechny ingredience pak rozmixujeme tyčovým mixérem do podoby jednolitého těstíčka bez hrudek a kousků.

Do těsta nyní přidáme jáhlovou mouku, psyllium, rozklepneme do něj jedno vejce a vše pořádně promícháme.  Pak do hutného oranžového těsta přidáme kokosový olej, dvě lžíce medu, půl lžičky skořice, stejné množství mletého zázvoru a celou směs obohatíme zhruba o 30g  plodů kustovnice. Zbylých 20g nadrobno nasekáme a ponecháme si je jako sladkou rudou posypku na mrkvový koláč.

Do těsta nyní přisypeme kypřící prášek (ideálně bezfosfátový) a ještě jednou vše důkladně promícháme. Pak už těsto přelijeme do pečící formy a přesuneme jej do horkovzdušné trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů. Při této teplotě pečeme koláč zhruba 40 minut.

Jakmile je dezert hotový, vytáhneme jej z trouby, necháme ho chvíli odležet, mírně vychladit a poté celý jeho povrch zasypeme najemno nasekanými plody kustovnice. Dobrou chuť...

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky (za předpokladu použití bezlepkových ovesných vloček)
Alergiky na mléko a mléčné výrobky

Vegetariány
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku