Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Losos se špenátem

Ingredience:

Doba přípravy:

30 minut

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Brambory oloupeme, nakrájíme a necháme je zhruba 20 minut vařit. Pak se ujmeme čerstvého filetu z lososa, který opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme jej, dáme do pekáčku a ochutíme solí a pepřem. Poté už přesuneme lososa do horkovzdušné trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů, a pečeme ho asi 15 až 20 minut.

Zatímco se ryba peče, pustíme se do přípravy špenátu.  Na trošce olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme k ní listy špenátu. Jakmile špenát „slehne“, ochutíme jej solí a dvěma stroužky prolisovaného česneku. Všechny ingredience pak pořádně promícháme a přesuneme do servírovací misky.

Pak už vytáhneme lososa z trouby, dáme ho na talíř a přidáme k němu bramborové pyré, které jsme vytvořili rozmixováním uvařených brambor s troškou soli a nadrobno nasekanou pažitkou. Pečeného lososa ještě obložíme lístky baby špenátu a nakrájenými cherry rajčátky. Dobrou chuť...

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku