Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Tomatová polévka s bazalkou

Ingredience:

Doba přípravy:

25 minut

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Nejdříve se ujmeme rajčat, která omyjeme, lehce nařízneme, vložíme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Jakmile se slupka rajčat začne v místě řezu odlupovat, vyndáme rajské plody z hrnce a slupku z nich stáhneme.

V hrnci na trošce olivového oleje zpěníme cibulku, přidáme k ní oloupaná rajčata, která jsme nakrájeli na menší kousky, a celou směs pár minut podusíme. Pak do hrnce přidáme špetku sušeného rozmarýnu, tymiánu a jednu kostku bylinkového bujónu. Poté celou směs zalijeme zhruba litrem vroucí vody a necháme polévku na mírném plameni vařit asi 15 minut.

Po čtvrthodince vaření sundáme polévku ze sporáku a přidáme do ní 2 stroužky prolisovaného česneku spolu s hrstí čerstvé bazalky. Celý obsah hrnce pak do hladka rozmixujeme a už můžeme podávat aromatickou tomatovou polévku, jejíž hladinu ještě posypeme slunečnicovými semínky. Dobrou chuť...

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Vegetariány
Vegany

Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku