Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Polévka s medvědím česnekem

Ingredience:

Doba přípravy:

25 minut

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Šalotky oloupeme, nadrobno nakrájíme a v rychlosti je orestujeme na trošce olivového oleje. Pak k nim přidáme omyté lístky medvědího česneku, které jsou přírodním antibiotikem a účinným antioxidantem. Po chvilce společného restování (cca 2 minutách), přidáme k šalotce a česneku omyté listy špenátu, celou směs zalijeme zhruba litrem horké vody a spolu s 2 kostkami zeleninového bujónu (bez glutamátu) celou směs vaříme.

Zhruba po patnácti minutách vaření sundáme hrnec ze sporáku a jeho obsah do hladka rozmixujeme. Pak už můžeme do misky nalévat lahodnou krémovou polévku, jejíž zelenou hladinu ještě posypeme čerstvě namletým barevným pepřem a ozdobíme kvítky medvědího česneku. Dobrou chuť...

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Vegetariány
Vegany
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku