Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Treska na cizrnovém lůžku

Ingredience:

Doba přípravy:

25 minut

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Čerstvý filet z tresky řádně omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kurkumou. Poté jej vložíme do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů, a pečeme zhruba 15 až 20 minut.

Mezitím si na pánvi orestujeme cibuli, ke které po chvilce přidáme na kostičky nakrájené rajče a větší část omytých lístků baby špenátu. Když špenátové listy slehnou, přisypeme na pánev uvařenou cizrnu, celou směs osolíme a opepříme, podlijeme troškou vody a pod pokličkou několik minut dusíme.

Jakmile je rybí maso upečené, vytáhneme tresku z trouby a servírujeme ji na cizrnovém lůžku se zeleninovou směsí, kterou ještě zpestříme čerstvým baby špenátem a několika lístky červené řepy. Dobrou chuť...

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky (díky vysokému množství bílkovin, vlákniny a obsahu polysacharidů; nízký glykemický index celého pokrmu)
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku