Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Omeleta se špenátem a kozím sýrem

Ingredience:

Doba přípravy:

10 minut

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Do misky rozklepneme jedno vejce, přidáme k němu dva bílky a tuto vaječnou hmotu vyšleháme metličkou. Jakmile se nám vaječná směs dokonale propojí, lehce ji osolíme a opepříme.

Pak na trošce olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a po chvíli k ní přidáme větší část špenátových lístků. Jakmile špenát slehne, vlijeme na restovanou zeleninovou směs rozšlehaná vejce a okamžitě pánvičku začneme naklánět tak, aby se vaječná hmota rovnoměrně rozprostřela po celém jejím dnu. Omeletu smažíme zhruba 3 minuty a na talíř ji přesuneme ve chvíli, kdy je její spodní část už pevná a na první pohled hotová, ale vrchní část zůstává lesklá a lehce "mokrá“.

Vláčnou a nadýchanou omeletu ještě posypeme strouhaným kozím sýrem a obložíme ji lístky baby špenátu a plátky křupavých ředkviček. Dobrou chuť…

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
(nízký glykemický index pokrmu, vysoké zastoupení bílkovin, minimum sacharidů)
Celiaky
Vegetariány
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku