
Treska na cizrnovém lůžku

Ingredience:
- Treska 100g
- Cizrna 60g
- Rajče 120g
- Baby špenát 100g
- Cibule 1
- Olivový olej 5g
- Lístky červené řepy
- Kurkuma
- Sůl
- Pepř
Doba přípravy:
25 minut
Nutriční hodnoty:
(jedna porce)
- Energie – 1679kJ / 399kcal
- Bílkoviny – 35g
- Tuky – 10g
- Sacharidy – 39g
- Vláknina – 15g
Čerstvý filet z tresky řádně omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kurkumou. Poté jej vložíme do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů, a pečeme zhruba 15 až 20 minut.
Mezitím si na pánvi orestujeme cibuli, ke které po chvilce přidáme na kostičky nakrájené rajče a větší část omytých lístků baby špenátu. Když špenátové listy slehnou, přisypeme na pánev uvařenou cizrnu, celou směs osolíme a opepříme, podlijeme troškou vody a pod pokličkou několik minut dusíme.
Jakmile je rybí maso upečené, vytáhneme tresku z trouby a servírujeme ji na cizrnovém lůžku se zeleninovou směsí, kterou ještě zpestříme čerstvým baby špenátem a několika lístky červené řepy. Dobrou chuť...
RECEPT JE VHODNÝ PRO:
Diabetiky (díky vysokému množství bílkovin, vlákniny a obsahu polysacharidů; nízký glykemický index celého pokrmu)
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Redukční dietu
Sportovce