Kód pojišťovny

Příspěvky pro těhotné, miminka a otce u porodu už letos využilo přes 15 tisíc pojištěnců ČPZP

Preventivní programy pro těhotné ženy a maminky, jejich miminka a příspěvek umožňující přítomnost otce u porodu patří mezi nejoblíbenější benefity pojištěnců České průmyslové zdravotní pojišťovny. Za prvních sedm měsíců letošního roku si příspěvek z jednoho nebo více těchto programů vybralo 15 169 lidí pojištěných u ČPZP. Celková částka, kterou ČPZP zatím letos na programy zpříjemňující období spojené s narozením dítěte vynaložila, přesáhla šest a tři čtvrtě milionu korun.

Nastávající maminky, pojištěné u třetí největší zdravotní pojišťovny v ČR, čerpají program Manažerka mateřství. Budoucí matky jej využívají na nadstandardní vyšetření nebo péči u poskytovatelů zdravotnických služeb spojenou s těhotenstvím, nehrazenou, nebo částečně hrazenou z všeobecného zdravotního pojištění. Jde například o prvotrimestrální screening (možné alternativy názvu: primotrimestrální screening, screening Downova syndromu, kombinovaný test), dále na úhradu epidurální analgezie (v případech, kdy není aplikován z rozhodnutí poskytovatele zdravotních služeb), či na kurzy pro těhotné, plavání pro těhotné, masáže těhotných a psychoprofylaktickou přípravu těhotných k porodu.

„Program Manažerka mateřství patří dlouhodobě k nejoblíbenějším preventivním programům v České průmyslové zdravotní pojišťovně. Manažerkami mateřství se za prvních sedm letošních měsíců stalo už téměř 4200 našich pojištěnek. ČPZP mezi ně rozdělila již téměř čtyři miliony korun,“ upřesnil vedoucí programů ČPZP Ing. Radim Krčmář.

K Manažerce mateřství má blízko preventivní program Miminko, který myslí na děti narozené v průběhu roku 2013 a 2014. Zákonným zástupcům těchto dětí ČPZP nabízí příspěvek na pohybové aktivity dětí, jako jsou masáže, cvičení či plavání a na nákup vitaminů, potravinových doplňků a kosmetiky určené pro děti, zakoupené v lékárně nebo prostřednictvím specializovaných internetových obchodů. Letos tento program využilo 3200 rodičů proti 2400 rodičům ve stejném období loni. ČPZP jim proplatila doklady za více než 1,44 milionu korun, přičemž loni to bylo necelých 1,1 milionu korun.

Balíček pro novorozence , které ČPZP poskytuje svým nově narozeným pojištěncům v rámci preventivních programů zdarma, si ve stejném období vyzvedlo 7553 rodičů. Celková hodnota těchto balíčků přesáhla 1,3 milionu korun. Loni za stejné období si balíček odneslo 7 239 rodičů více a hodnota těchto balíčků letos přesáhla 1,9 milionu korun.

Pro muže, kteří si nechtějí nechat ujít příchod svého potomka na svět, připravila ČPZP v letošním roce speciální program Otec u porodu. Od ledna do konce července ho využilo 219 tatínků a ČPZP na něj vynaložila bezmála 97 tisíc korun.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.